23 Ocak 2008 Çarşamba

Microsoft Most Valuble Professional (MVP)

Bu yıl ikinci kez Microsoft MVP ödülüne layık görüldüm. Geçen yıl Mustafa Acungil’in aday göstermesi ve o zamanki MVP Lead’i Gürkan Salk’ın destekleriyle ilk defa MVP olmanın heyecanını yaşamıştım. Bu vesileyle Mustafa Hocama beni bu unvanla buluşturduğu ve Gürkan Salk’a desteklediği için yeniden teşekkür etmek istiyorum.

Bu sene MVP Lead’im Mehmet Emre. Kendisiyle çok yakın çalışma imkanı bulduğum Mehmet’e bu seneki MVP nominasyonlarındaki çabası ve desteği için minnettarım.

Ve gizli kahraman Baransel Doğan... (Bugün "MVP Welcome Kit"imi Baransel'den teslim aldım.)Sana da tüm emeğin ve desteğin için teşekkürler.

Bu arada, “MVP’de ne?” diyorsanız buyrun size MVP’lik ile ilgili bilgi.

Microsoft’un En Değerli Profesyonelleri (MVP’ler) bir veya daha fazla sayıdaki Microsoft ürünü konusunda bilgisini kanıtlamış, bilgi ve deneyimlerini sektördeki diğer profesyonellerle gönüllü olarak paylaşan uzmanlardır. MVP’ler bilgi ve deneyimlerini çok farklı şekilde paylaşırlar. Bazıları kitap ve makale yazarken, bazıları Web sitesi ve blog barındırır, "Teknik kullanıcı grupları" liderliği yapar, seminerlerde konuşmacı olur, teknik habergrupları ve forumlarda gelen soruları cevaplarlar. Microsoft için müşterilerden alınan geri bildirimler hayati düzeyde önem taşımaktadır. Bu noktada MVP’ler, geri bildirim döngüsünün önemli bir parçası olmakta ve Microsoft ile müşterileri arasındaki bir başka iletişim yolunu oluşturmaktadırlar.

MVP ödül programı onyedi yıldan uzun süredir devam etmekte ve 90 ülkeden 4000’e yakın MVP ile temsil edilmektedir. 46 MVP ile Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde ilk sırada yer almaktadır.

MVP’lik hakkanıda daha detaylı bilgi için: https://mvp.support.microsoft.com/Default.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder